جستجو
Close this search box.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

در آخرین انتخابات ریاست جمهوری کشور که امرالله صالح به‌عنوان معاون اول در کنار محمد اشرف غنی قرار داشت، چون و چراهای زیادی از قرارگرفتن وی در کنار غنی به میان آمد. قبل از آن، صالح، غنی را یک فاشیست می‌خواند و از انواع فحش و دشنام‌های سیاسی علیه‌اش استفاده می‌کرد، اما در نهایت با غنی شد. به هر حال روز انتخابات را به یاد دارم که آقای امرالله صالح از آنجایی که حتا در بین پنجشیری‌ها هم جایگاهی نداشت، به‌خاطر اینکه نزد غنی خود را مردمدار جلوه دهد، با دادن پنجصد تا یکهزار افغانی به تعدادی از شهروندان کابل، آنها را توسط ملی بس‌ها به پنجشیر انتقال می‌داد تا در این ولایت به اشرف غنی رای بدهند.

  • امرالله صالح؛ مغز متفکر استخباراتی!

صالح در زمان ماموریت‌های خود به‌عنوان وزیر داخله و معاون رئیس جمهور، ثبات سیاسی نداشت و گزارش‌ها حتا از ارگ نیز گواه بودند که اشرف غنی خیلی از مسائل را با صالح در میان نمی‌گذاشته است. او خود را مغز متفکر استخباراتی می‌خواند، ولی نتوانست کوچکترین موثریتی در برابر تروریسم و بهبود اوضاع امنیتی در کشور داشته باشد. گزارش‌های شش و نیم وی در ارگ که در مورد مسائل امنیتی و مبارزه با ناامنی برگزار می‌شد، به سوژه داغ طنزنویسان تبدیل شده بود، چون هیچ نتیجه‌ای در پی نداشت.

به هر حال نظام جمهوریت در سال 2021 سقوط کرد و طالبان بار دیگر توانستند قدرت را در اختیار بگیرند. پس از آن صالح که وانمود میکرد در پنجشیر حضور دارد، ولی سر از تاجیکستان درآورد و با توییت و پست‌های فیسبوکی، مقاومت خود را بر علیه طالبان اعلام می‌کرد.

  • توییت سناتور مست امریکایی

اخیراً تیم برچت، سناتور امریکایی با انتشار توئیتی نوشته است: من از رئیس‌جمهور امرالله صالح دعوت کرده‌ام تا با من در واشنگتن دیدار کند تا درباره آینده افغانستان و مردم آن گفت‌وگو کنیم. تا زمانی که طالبان کنترل افغانستان را در دست دارند، این کشور همچنان تهدیدی برای ایالات متحده خواهد بود.

در مورد توییت سناتور امریکایی لازم دانستم نکاتی را یادآوری کنم.

اولاً؛ اگر آقای سناتور در حالت مستی این توییت را منتشر کرده و عبارت رئیس جمهور را برای امرالله صالح بکار برده است که بحث دیگریست، ولی اگر در حالت هوشیاری از این عبارت استفاده کرده، طنزیست که ساعت‌ها باید به آن خندید. حتا اگر در بهترین حالت هم درنظر بگیریم، زمانیکه اشرف غنی فرار کرد، اگر امرالله خان در کشور حضور می‌داشت، از لحاظ قانونی عبارت رئیس جمهور تاحدودی کاربرد داشت، البته نه رئیس جمهور، بلکه سرپرست. ولی طبق گزارش‌ها، آقای صالح زودتر از غنی کشور را ترک کرد و به تاجیکستان فرار کرده بود.

ثانیاً؛ امرالله صالح در زمان ماموریت‌های خود در افغانستان چه مفیدیت و جایگاهی را بین مردم این کشور داشت که حالا بخواهد نماینده مردم باشد و با یک سناتور مست امریکایی در مورد افغانستان و مردم افغانستان گفت‌وگو و تصمیم‌گیری نماید. او در کنار اشرف غنی، یکی از چهره‌های منفور شده نزد افغان‌ها است که تا ابد دیگر نمی‌تواند بین مردم جایگاهی داشته باشد، چون خیانت او، کمتر از خیانت اشرف غنی و خلیلزاد نبوده و نیست.

ثالثاً؛ صالح اگر به این دلخوش باشد که با دعوت یک سناتور امریکایی، جایگاهی پیدا می‌کند، به‌شدت ساده لوحانه است، چون از رئیس جمهور گرفته تا کارشناسان امریکایی بر تعامل با طالبان تاکید دارند و با هرگونه نظامی‌گری علیه این گروه مخالف هستند.

رابعاً؛ آقای امرالله خان صالح اگر فرد هوشیار و دلسوز برای افغانستان و در سطح کوچکتر دلسوز برای تاجیک‌ها باشد، یا سکوت اختیار می‌کند و آبروی خود را بیشتر از این نمی‌برد و یا هم با عقلانیت در کنار دیگر جریان‌های سیاسی، برای آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با طالبان تلاش می‌کند که یک امر ضروری و حیاتی برای افغانستان است.

امرالله صالح
سناتور آمریکایی: من از رئیس جمهور امرالله صالح دعوت کرده ام تا نشستی درباره آینده افغانستان داشته باشیم!

احمدی

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=7264

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *