Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

زمان رسیدگی به مطالبات شیعیان فرا رسیده

حدود سه و نیم سال از به‌قدرت رسیدن طالبان در افغانستان می‌گذرد و از همان ابتدا تاکنون شیعیان افغانستان با حکومت سرپرست تعامل خوب و سازنده‌ای را داشته‌اند که موجب شده خیلی از دسیسه‌ها و فتنه‌های دشمنان ناکار شود. از رسانه‌های خارجی گرفته تا چهره‌های سیاسی پیشین در طول این مدت تلاش کرده‌اند تا با استفاده از خلاءهای موجود در کشور، بین شیعیان و حکومت طالبان درز ایجاد کنند و از این طریق تنش و نابسامانی را به‌وجود بیاورند. از رهبری طالبان گرفته تا مقامات مختلف حکومت، همه بر این موضوع آگاه هستند و می‌دانند که دشمنان در پی چه هستند و همین‌طور شیعیان نیز از واقعیت این تبلیغات و دسیسه‌ها آگاهی کامل دارند.

  • تکرار مطالبات شیعیان از سوی شورای علما

در ادامه مطالبات شیعیان از حکومت سرپرست، مسئولان شورای علمای شیعه کشور، در جشنی که به مناسبت میلاد حضرت امام مهدی(عج) در غرب کابل برگزار شده بود، بار دیگر خواستار به رسمیت‌شناختن مذهب جعفری، تدریس فقه شیعه در دانشگاه‌ها و مکاتب ولایات شیعه‌نشین و مشارکت شیعیان در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور از سوی حکومت شدند. آنان تاکید کردند که شیعیان در کنار سایر مردم، قربانی‌های زیادی داده‌اند و باید در اداره کشور و تصمیم‌گیری‌های بزرگ مشارکت گسترده‌ داشته باشند.

  • زمان وحدت و عمل فرارسیده است

شرایط افغانستان به‌شدت حساس شده است. با رویکار آمدن دونالد ترامپ، کمک‌های امریکا به مردم افغانستان به حالت تعلیق درآمده و احتمال قطع شدن آن وجود دارد. همسایه‌ای به‌نام پاکستان از دشمنی و ستیز با افغانستان دست نکشیده و مدام بر طبل دشمنی و محکوم کردن کابل می‌زند. این کشور در مجامع بین‌المللی از افغانستان به‌عنوان پایگاه و پناهگاه تروریسم یاد می‌کند و از این طریق تلاش دارد تا از تعامل جهان با کابل جلوگیری نماید.

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به اسلام‌آباد سفر کرد و بیانیه‌ای مشترکی را صادر کردند که بخشی از آن علیه افغانستان بود. هم‌پیمانی ترکیه و پاکستان که هردو در حمایت از تروریسم پیشینه دارند و هم‌اکنون نیز انقره عملا از تروریستان در سوریه حمایت می‌کند و اسلام‌آباد که چهره واضحی در حمایت از گروه تروریستی داعش و دیگر گروه‌های تروریستی دارد، به‌خیر نیست.

این سفر می‌تواند تهدید جدی برای افغانستان باشد، چرا که ترکیه با استفاده از تنشی که بین کابل و اسلام‌آباد وجود دارد، می‌خواهد با هم‌پیمانی با پاکستان، افغانستان را ناامن و برای احیای امپراطوری عثمانی خود، تروریسم را گسترش دهد که خود به نوبه خود بحث مفصلی دارد. در چنین شرایطی رهبری طالبان باید بیشتر به‌فکر اجماع ملی و اتحاد بین دولت و مردم باشد. شیعیان که به نسبت آمار، حدود ده میلیون از جمعیت 40 میلیونی افغانستان را شکل می‌دهند، باید در تصمیم‌گیری‌ها شریک باشند. این واقعا یک خلاء بزرگ است که هنوز بر سر رسمیت مذهب جعفری مطالبه‌گری وجود دارد، زیرا این حق شیعیان است و باید تاکنون حل می‌شد.

درست در وضعیتی که جناح‌های مختلف بر علیه افغانستان نقشه‌کشی می‌کنند، وحدت اصلی‌ترین نیاز کشور است. شیعه و سنی، پشتون و تاجیک و هزاره و ازبیک و همه اقوام در افغانستان باید یکی باشند و یک ملت شدن به‌معنی واقعی به‌وجود بیاید. داعش، پاکستان، ترکیه، امریکا و هر کشور دیگری که سعی در برهم زدن ثبات در افغانستان دارند، از نفاق بین دولت و ملت استفاده کرده و جنگ و تنش می‌آفرینند.

مطالبات شیعیان
وحدت ترکیه و پاکستان بعنوان حامیان همیشگی تروریسم، خطرناک است
  • ختم کلام

همانطور که یادآوری شد، حکومت طالبان باید به مطالبات شیعیان رسیدگی کرده و بیشتر از هر چیزی به وحدت ملی تکیه و توجه کنند. شیعیان تعامل کردند، چون می‌دانستند و می‌دانند که طالبان هم بخشی از جامعه افغانستان هستند و نباید هیچ جنگ و درگیری دیگری در کشور رخ دهد. اکنون نوبت طالبان است که وارد عمل شوند، به مطالبات مردمی توجه کنند و حقوق مردم را تامین نمایند. بدون شک بی‌توجهی به این موضوع، مشکل‌زا خواهد شد و زمینه را برای تاخت‌وتاز بیگانگان فراهم خواهد کرد.

الیاس احمدی

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=7582

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *