جستجو
Close this search box.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

تعطیلی کمیته امداد امام خمینی در افغانستان: جنگ اشتباه طالبان!

درحالیکه فقر و بدبختی در افغانستان بیداد می‌کند و از جمعیت 39 میلیونی، 34 میلیون نفر در زیر خط فقر هستند، طالبان اندک گروه‌های امدادرسان و حقوق بشری را محدود یا تعلیق کرده‌اند.

مردم افغانستان روز به روز در وضعیت نامناسب‌تری از نظر اقتصادی قرار می‌گیرند و حکومت طالبان نیز برنامه مشخصی برای بهبود این اوضاع ندارد.

پس از آنکه حکومت سرپرست افغانستان محدودیت‌هایی را بر چندین نهاد حقوق بشری از جمله یوناما وضع کرد، هفته گذشته سه مرکز فعالیت‌های کمیته امداد امام خمینی که یک نهاد حقوق بشری است، مسدود شده است. این امر بار دیگر زمینه‌های امداد رسانی به نیازمندان را سخت و دشوار ساخته است.

  • کمیته امداد امام خمینی در افغانستان؛ اقدامات و اهداف

کمیته امداد امام خمینی از سال 1371 تاکنون، با هدف کمک و پشتیبانی از گروه‌های بی‌شماری از زنان سرپرست خانوار، ایتام، معلولان و افراد بی بضاعت در افغانستان فعال بوده و در شهرهای کابل، هرات، مزارشریف و زرنج مراکز فعالی را دایر نموده است.

از مهمترین اقدامات این نهاد می توان به توانمندسازی، کارآفرینی و برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد برای گروه‌های اجتماعی مردم افغانستان نام برد.

در تمام این سال ها دوره‌های آموزشی اشتغالی این مراکز نقش بسیار مهمی در توانمندسازی اقتصادی و خودکفایی فردی و خانوادگی گروه‌های فرودست بازی می‌کرد.

متاسفانه آمار دقیقی از خانوارهای تحت پوشش این سازمان وجود ندارد اما تا سال 2013 ، بیش از 175 هزار نفر از کمک‌های این نهاد استفاده می‌کردند و برخی گمانه زنی‌ها این عدد را به بیش از 500 هزار نفر در سال 2023 تخمین می‌زنند.

کمیته امداد
کمیته امداد امام خمینی در افغانستان، خانواده های بسیاری را تحت پوشش داشت.
  • ناامنی اقتصادی و تصمیمات نابخردانه

همانطور که گفته شد بیش از 34 میلیون نفر در افغانستان زیر خط فقر قرار دارند. کارشناسان چشم انداز مثبتی برای اقتصاد کشور قائل نیستند.

بلوکه شدن 3.5 میلیارد دالر از پول‌های مردم افغانستان، تحریم‌های بین‌المللی، خشکسالی و بیکاری که ناشی از خروج سرمایه گزاران داخلی و خارجی از افغانستان است، کشور را به قهقرای اقتصادی کشانده است.

در این حین تصمیمات حکومت طالبان نیز مزید بر علت شده تا فشار مضاعفی بر مردم وارد شود. تصمیماتی که مشخص نیست به پشتوانه کدام اتاق فکر اتخاذ می شود که نتیجه آن افزایش بدبختی و ناتوانی مستضعفان است!

از محدودیت کار زنان در نهادهایی همچون یوناما که باعث شد خدمت رسانی به زنان قطع و یا محدود شود و حتی اعتراض این نهاد به قطعنامه شورای امنیت علیه طالبان انجامید، تا بستن مراکز کمیته امداد امام خمینی که صدها هزار مددجو را آشفته و پریشان ساخته است.

کمیته امداد
تصمیم نابخردانه طالبان در تعطیلی کمیته امداد امام خمینی در افغانستان، در حالیکه فقز در افغانستان بیداد می کند!
  • پارادوکس طالبان در برابر کمیته امداد؛ از استقبال تا تعلیق ناقص!

از سری مسائل عجیبی که تنها در افغانستان و اخصا حکومت طالبان دیده می شود، رفتارهای دوگانه است. سال گذشته مخدوم عبدالسلام سعادت، معین وزارت کار و امور اجتماعی با استقبال از اقدامات کمیته امداد امام خمینی در افغانستان خواستار افزایش فعالیت این نهاد در کشور شد.

اما با گذشت چندماه، سه مرکز این سازمان حقوق بشری مسدود شد و جالبتر آنکه دفتر شهر زرنج کمیته امداد همچنان مشغول به فعالیت است و سوال مطرح می شود که اگر فعالیت‌های این نهاد ایرانی با نقض قوانین همراه بوده چرا همه مراکز آن مسدود نشده و اگر غیر از آن است چرا سه مرکز مهم آن بسته شده و باعث سردرگمی و نگرانی هزاران نفر شده اید؟

کما اینکه کمیته امداد امام خمینی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تمام فعالیت‌هایش در چوکات قانون افغانستان بوده و همواره مالیات‌های خود را پرداخت نموده‌اند.

کمیته امداد
فعالیت های کمیته امداد امام خمینی در افغانستان همواره در چوکات قانون بوده است!
  • با زندگی مردم بازی نکنید

مسدود کردن فعالیت نهادهای حقوق بشری به طور مستقیم بر حقوق بنیادین انسانی نیز تأثیر می گذارد، حقوقی که هر انسان باید بتواند از آنها بهره مند شود.

این نهادها کمک می کنند تا افراد بتوانند در شرایط سخت زندگی کنند و به امیدی برای زندگی بهتر برسند. همچنین در سطح بین المللی، اقداماتی مانند مسدود کردن کمیته امداد امام خمینی اغلب به دیده شدن نقض حقوق بشر توسط جوامع جهانی منجر می شود.

این موضوع می تواند حمایت بین المللی را از از حکومت طالبان با تردید همراه کند و مانع از توسعه روابط دیپلماتیک و اقتصادی شود.

به طالبان توصیه می‌کنیم به جای مسدود کردن، با این نهادها همکاری کنید. این کار می تواند به بهبود شرایط زندگی مردم منجر شود و در عین حال، رابطه شما را با جوامع بین المللی تقویت کند.

کمیته امداد
طالبان به جای سنگ اندازی، با نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی همکاری کنند

حمایت بین المللی بیشتر یعنی دسترسی به منابع بیشتر برای توسعه اقتصادی کشور. از شما می خواهیم که در مسیر حمایت از حقوق بشر و توسعه اقتصادی قدم بردارید. با این کار، شما نه تنها به مردم خدمت می کنید، بلکه به توسعه یک افغانستان بهتر و پایدارتر کمک می کنید.

سیدمهدی حسینی، تحلیلگر سیاسی

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=3207

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *