Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

بعد از عملیات طوفان الاقصی و شکست هیمنه پوشالی اسراییل در حالی که موازنه قدرت بین گروه‌های فلسطینی و ارتش رژیم صهیونیستی و موفقیت چشمگیر این نیروها، معادلات نظامی رایج را به چالش کشیده و دنیا را در حیرت فرو برد و حقانیت فلسطین را به گوش مردم سراسر جهان رساند؛ عزم و اراده ی مردم فلسطین برای دفاع از حق طبیعی خودشان بیش از پیش تجلی یافت.

بر اساس شاخص‌های موسسه گلوبال فایر پاور، ارتش اسرائیل هجدهمین ارتش قدرتمند دنیا ارزیابی شده و در میان کشورهای صادر کننده سلاح نیز در رتبه دوازدهم قرار دارد. در حالی که امکانات نظامی اسراییل در مقایسه با نیروهای فلسطینی اصلا قابل مقایسه نیست؛ اما حقانیت فلسطین و تثبیت جایگاه آن در سراسر دنیا، دستاورد عملیات طوفان الاقصی بود که با تدبیر و تاکتیک های هوشمندانه نظامی ترتیب داده شده بود.

امروز که روشن تر از هر زمانی جبهه حق و باطل خود را نمایانگر کرده و آزادگان عالم به خوبی دانسته اند مسیر حقیقت کدام سو است و مسیر نا حق در کدام جهت قرار دارد، شاهد حمایت های غیر مسلمانان از مردم فلسطین بوده ایم؛ از اعتراضات و تظاهرات ده ها هزار تن از مردم اروپا و آمریکا تا بازداشت و شکنجه شدنشان توسط حاکمان و دولت های حامی اسرائیل، مهم ترین ادله مبرهن شدن راه حق و باطل است.

  • اما چه چیزی در مردم غزه، علی رغم محدودیت امکانات نظامی موجب ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی میشود؟

مردم فلسطین سالهاست که برای حفظ سرزمین خود در بدترین شرایط ممکن در برابر رژیم اسراییل ایستادگی کرده و هزاران شهید داده اند، اما لحظه ای از این رسالت خویش عقب نشینی نکرده اند. چنین اراده قوی و عزم راسخ در میان ملت فلسطین، مشروعیت و حقانیت را در عرصه بین المللی برایشان به ارمغان آورده است.

اندرو هیوود، نویسنده کتاب مقدمه نظریه سیاسی درباره تفاوت قدرت و اقتدار به این نکته اشاره داشته است که «قدرت، اشاره به توانایی برای رسیدن به غایات خاص است، اقتدار اشاره به مشروعیت و حق اعمال قـدرت دارد به بیان دیگـر، «اقتدار، قدرت مـشروع اسـت.””

این اقتدار تا جایی تبلور پیدا کرد که حتی ابر قدرتهای جهان را از اظهارات نابخردانه شان پشیمان ساخت. طرح اخراج فلسطینی ها از غزه که چندی پیش توسط ترامپ مطرح شد و به تبع آن اقتدار و همبستگی ملت فلسطین در راهپیمایی بازگشت به غزه و به خصوص نوار شمالی موجب شد که ترامپ چند روز بعد حرف خودش را پس بگیرد.

بنابراین هر جا صحبت از اقتدار و قدرت مشروع باشد نقش و اراده ملتها به عنوان یک عامل موثر و غیر قابل انکار به میان می‌آید و نقش تعیین کننده دارد.

  • جهان بی پرده امروز

همین چند ماه قبل بود که اسرائیل به دلیل جنایت های فوق هیتلری و فوق چنگیزی خود در غزه، ضمن محکوم شدن توسط مسلمانان و غیر مسلمانان و جنایتکار شناخته شدن نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر توسط دادگاه بین المللی لاهه، وادار به آتش بس شد.

نتانیاهو در صورت ورود به هرگونه کشوری از جمله اروپا و آمریکا، توسط پلیس آنجا بازداشت میشد و این اتفاق و این حکم لاهه، بدنام ترین رویداد ممکن برای هر فردی میتواند باشد.

اما پس از روی کار آمدن ترامپ چه شد؟ چرا به یکباره تمامی این موارد نه تنها که اجرایی نشد، بلکه به حالت اول خود بازگشت و نتانیاهو به آسودگی به آمریکا سفر کرد و حملات نظامی و کشتار مردم غزه دوباره آغاز یافت؟

این چهره بی پرده آمریکا است؛ آمریکایی که خودش همواره شعار حقوق بشر و دفاع از انسانیت را میدهد اما با حمایتش اجازه حمله بر مردم غزه صادر میشود، آمریکایی که خود بنیانگذار نهادهای بین المللی همچون دادگاه لاهه است اما در برابر حکم این محکمه برای نتانیاهو، تهدید میکند که این نهاد را تحریم میکند و آمریکایی که میگوید پس از این اگر کسی از مردم غزه حمایت کند، برایش پرونده امنیتی تشکیل میشود، اگر مهاجر باشد اخراج میشود و اگر دانشجو باشد حق تحصیلش حذف میشود.

  • روز جهانی قدس 2025 و حمایت مردم افغانستان از مردم فلسطین

وقتی صحبت از آمریکا و خیانت هایش به میان میاید شاید هیچ کسی در دنیا به اندازه ی مردم افغانستان عمق فاجعه را درک نکند. واژگانی مثل اشغال، جنگ، شهید، بی خانمانی و در به دری، بیوه و یتیم برای مردم افغانستان به همان اندازه ملموس و آشناست که برای مردم فلسطین .

در افغانستان علی رغم موجودیت روایت ها، جناح ها و سمت و سوهای مختلف سیاسی، اجتماعی و … اما در زمینه ی فلسطین میان همه یک وحدت نظر همیشگی وجود داشته و دارد. بیانیه های اخیر طالبان در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، مواضع احزاب مختلف سیاسی ، نشست ها و شعارهای مردمی در مناسبتهای مختلف برای دفاع از فلسطین به خوبی گواه این مسئله است.

به عبارتی حمایت از فلسطین و بزرگداشت از روز جهانی قدس نقطه ی عطف در همبستگی جهان اسلام است که توسط امام خمینی ره بنیان نهاده شده است. این روز جهانی قدس است که به عنوان نمادی مستحکم در عصر امروز و در غربت و تنهایی ملت فلسطین رخ نشان میدهد و برای ملت های مسلمان و آزادگان غیر مسلمان یادآوری از جنایت های اسرائیل دارد.

تصور کنید در وضعیتی که امروز مردم غزه در تنهاترین حالت ممکن خود به سر میبرند و به جز ایران، یمن و لبنان، دیگر کشوری نیست که حامی شان باشد، اگر روز قدس برای تجدید میثاق نمیبود، چه میشد؟

روز جهانی قدس، روزی است که به عنوان برچسب سیاهی بر پیشانی مستکبرین عالم همچون آمریکا و اسرائیل زده میشود.

این روز نه روز شیعی و نه روز سنی و نه هم روز اسلامی است؛ روز قدس روز تعیین کردن مسیر راه حق از باطل است؛ یعنی روزی که باید بین آزاده بودن و یا بردگی یکی را انتخاب کرد.

جهانی قدس
در روز جهانی قدس، حمایت مردم افغانستان از فلسطین نمود بیشتری پیدا می کند

الهام قاسمی

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=7865

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *