جستجو
Close this search box.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

«طوفان الاقصی» نامی عملیاتی جنبش مقاومت فلسطینی موسوم به «حماس» است که صبحگاه روز شبنه 15 میزان سال جاری برابر 7 اکتبر سال جاری میلادی با پرتاب بیش از پنج هزار موشک به سمت اسرائیل آغاز شد. به گفته «محمد الضیف» فرمانده کل «کتائب عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس هدف از عملیات طوفان الاقصی، پایان تجاوزات اسرائیل، بازگشت به انقلاب مردمی و پروژه تشکیل کشور یادشده است؛ اما اینکه حقیقت این عملیات دارای چه ماهیتی است؟ دستاوردها و چالش­های آن کدام اند؟ در این نوشته پاسخ داده خواهد شد.

  • ماهیت طوفان الاقصی

در این روزها در رسانه­ های متنی، دیداری و شنیداری، توصیف­ های مختلفی از «طوفان الاقصی» می­ شود. این گوناگونی توصیف را در موضع ­گیری مقامات کشورها هم می ­بینیم. دولت نتانیاهو و حامیان رژیم صهیونیستی در تلاش اند که این حمله را جنگ علیه مردم اسرائیل و تعرض به غیرنظامیان اسرائیلی توصیف کنند؛ اما اگر یک نگاه تاریخی از مقاومت فلسطین داشته باشیم به ضرس قاطع می­توانیم بگوییم چنین برچسب ­ها هرگز به دیوار مقاومت ملت مظلوم فلسطین نمی­ چسپد.

واقعیت این است که «طوفان الاقصی» واکنش ملت فلسطین و نتیجه طبیعی سرکوبی هدفمندی است که سالها است توسط رژیم غاصب صهیونیستی صورت می‌گیرد؛ رژیمی که با بی­ اعتنایی کامل به قطعنامه‌های بین‌المللی، مسائل حقوق بشری، و حقوق غیرنظامیان، روز به روز به اشغال اراضی ملت بی­ دفاع فسطین، بمباران مناطق مسکونی، شفاخانه ­ها، مراکز آموزشی ملکی، و کشتار غیرنظامیان ادامه می ­دهد؛ لذا طبیعی است که صبر مقاومتگران به سرآید و در برابر این جنایات مستمر و غصب و اشغال اراضی شان واکنش داشته باشند.

طوفان الاقصی
طوفان الاقصی واکنش ملت مظلوم فلسطین به سال ها اشغالگری و سرکوبگری است
  • دستاوردهای طوفان الاقصی

مهم­ترین دستاورد «طوفان الاقصی» را می ­توان موارد زیر بر شمرد:

  1. تحقیر و شکستن هیبت پوشالی اطلاعاتی و توان نظامی رژیم غاصب صهیونیستی؛ گزارش­ ها نشان می­ دهد که مقامات اسرائیلی به ضعف اطلاعاتی خود اعتراف کردند. واکنش حامیان صهیونیسم هم مملو از حس ناامیدی و حیرت زدگی است. در رسانه­ های صهیونیستی و غربی نیز ضعف اطلاعات و شکست نظامی اسرائیل بازتاب یافته است که از آن جمله می­توان به واکنش سردبیر نشریه صهیونیستی «جویش کرانیکل»، خبرنگار شبکه 14 اسرائیل، گزارش فاکس نیوز، و خبرنگار بی ­بی ­سی نفیسه کوهنورد و شبنم شعبابی اشاره کرد.
  2. روشن شدن وحدت نظر گروه­ های مقاومت فلسطینی برای دنیا؛ «طوفان الاقصی» بر بسیاری از ادعاهای که در مورد اختلاف بین گروه های مقاومت فلسطینی مطرح می ­شد، خط بطلان کشید. از حمله حماس تمام این گروه­ها اعلامیه حمایت کردند و از وحدت کلمه و وجود هماهنگی بین جنبش های مقاومت سخن گفتند که برای اثبات این مدعی می­توان به اظهارات رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و سخنگوی سرایا القدس نگاهی داشته باشیم.
  3. اهمیت حقوق فلسطینیان برای کشورهای اسلامی؛ بررسی واکنش مقامات کشورهای اسلامی و جنبش­های اسلامی مقاومت در سراسر جهان نشان می­دهد که حفظ و اعاده حقوق مردم فلسطین، برای کشورهای اسلامی مهم است و در راستای دفاع و حمایت از حقوق مردم مظوم و آواره فلسطین وحدت کلمه دارند. برای درک این موضوع کافی است به بیانیه­ های وزرای خارجه کشورهای همچون جمهوری اسلامی ایران، عراق، مصر، قطر، بحرین، عمان، حزب الله لبنان و اعلام حمایت صریح مقامات حکومت سرپرست طالبان از حقوق مردم فلسطین و جنبش مقاومت حماس، نگاهی داشته باشیم.
  4. ناامیدی کشورهای حامی رژیم صهیونیستی؛ مطالعه سیاست کشورهای حامی رژیم صهیونیستی نشان می­دهد که این کشورها از رژیم غاصب صهیونیستی ناامید شده ­اند و بعید نیست که پس از این شاهد تجدید نظر اساسی در سیاست این کشورها در قبال اسرائیل باشیم. عدم صدور بیانیه در نشست اضطراری اخیر شورای امنیت در پیوند به حملات موسوم به «طوفان الاقصی» توسط «حماس» برخلاف موضع ­گیری­های گذشته شورا، می ­تواند شاهد قوی این مدعی باشد.
  5. ناسنجدیده بودن عادی سازی روابط با اسرائیل؛ بررسی واکنش ­های جهانی به طوفان الاقصی از یک­سو و نگاه انسانی و اسلامی به حقوق مردم فلسطین از سوی دیگر، ثابت می­کند که سیاست عادی سازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی ناسنجیده است؛ بدین جهت چنین سیاست علاوه بر اینکه مخالف ارزش­ های اسلامی و حقوق انسانی ملت آواره فلسطین می­ باشد، با سیاست جدید جهانی در قبال رژیم صهیونیستی نیز هماهنگی ندارد.
طوفان الاقصی
طوفان الاقصی نشان داد سیاست عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ناسنجیده است
  • چالش­های ناشی از طوفان الاقصی

تردیدی نیست که حملات اخیر نیروهای مقاومت حماس پیامدها و چالش­های را هم می­تواند به بار آورد. بعید نیست که رژیم صهیونیستی همچون گذشته اقدام به کشتار گسترده­ای غیرنظامیان بکند، تخریب مناطق مسکونی، مراکز درمانی و دیگر زیر ساخت­های فلسطینیان را در پیش بگیرد، برای سرکوب جنبش­های مقاومت بیش از گذشته به روی نیروهای نفوذی و رخنه کردن در خطوط مقاومت­گران کار بکند و برای ایجاد شکاف و اختلاف بین گروه های مقاومت بیش از پیش سرمایه گذاری بکند.

همه این موارد قابل پیش ­بینی است؛ اما آنچه می­تواند دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام کند، حفظ وحدت بین جریان­های مقاومت، حمایت جمعی مسلمانان از مقاومت و حقوق مردم فلسطین، و همچنین تلاش برای جلب حمایت هرچه بیشتر کشورهای مخالف سلطه غیر عادلانه غرب بر سرنوشت ملت­های تحت ستم، همچون روسیه و چین است.

طوفان الاقصی
آنچه می­تواند دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام کند، حفظ وحدت اسلامی است

#طوفان_الاقصی

جاوید یوسفی

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=3619

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *