چند پرسش کلیدی درباره ای تاریخچه داعش و رفتار این گروه در افغانستان
روز جمعه 21 میزان پس از ماهها سکوت و آرامش در جامعه ی افغانستان، نمازگزاران اهل تشیع در مسجد امام زمان در شهر پلخمری ولایت بغلان هدف حمله ی انتحاری داعش قرار گرفتند. متاسفانه چندین نمازگزار در این حادثه ی مرگ بار شهید شدند و ده ها نفر دیگر نیز مجروح گردیدند.
حملات داعش پس از ماهها سکوت همزمان با قتل عام مسلمانان غزه توسط رژیم صهیونیستی، که داعش هرگز آن را تقبیح نکرده و نمیکند، آغاز گردیده است. بنابراین نشانه های عجیبی از رابطه بین رژیم صهیونیستی و گروه داعش دیده میشود که پرسش های انبوهی را ایجاد می نمایند.
قدرت یابی داعش در افغانستان؛ ساختگی یا واقعی؟ احتیاط شرط عقل است
تاریخچه داعش: داعش کیست و چیست؟
جهان تک قطبی که در راس آن آمریکا قرار داشت، ایجاب می نمود یا دست کم از منظر استراتژیست های پنتاگون و دیگر سازمان های اطلاعاتی لازم به نظر می رسید تا یک دشمن باالقوه در سطح جهان که تمام دولت ها و کشورها را تهدید نمایند، ایجاد گردد. به همین دلیل تروریسم به عنوان یک شبه دشمن که در قواره و شکل خاص خلاصه و تعریف نمی گردید، همزمان با حملات یازدهم سپتمبر به جهانیان معرفی گردید.
جنگ علیه تروریسم، هنگامی به وقوع پیوست که القاعده از خاک افغانستان مرکز تجارت جهانی را در نیویورک ویران کرد و به وزارت دفاع ایالات متحده آسیب رساند. هرچند این برنامه آنگونه که طراحی گردیده بود، اجرا شد، اما استراتژیست های آمریکا پس از درگیری با القاعده متوجه شدند که القاعده ظرفیت تعریف دشمن مشترک برای تمام جهانیان را ندارد.
به همین دلیل از سالهای 2004 به اینطرف یعنی هنگامی که ابومعصب الزرقاوی شبکه ای را به نام «جماعت توحید و جهاد» تاسیس و رهبری آن را به عهده گرفت و با شبکه ی القاعده به رهبری اسامه بن لادن بیعت کرد، زمزمه های «داعش» یا همان دولت اسلامی عراق و شامات آغاز گردید.
از سال 2004 تا سال 2011، به مدت هفت سال داعش مسئول مرگ انسانهای بی شماری در عراق و کشورهای عربی بود. در سال 2011 هم زمان با خروج نیروهای ائتلاف از عراق و کشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در پاکستان، جهانیان جنگ علیه تروریسم را خاتمه یافته می دانستند.
به همین دلیل داعش در سال ۲۰۱۱، از خاکستر فرضشده القاعده برخاست و با سرعت چشمگیری گسترش یافت و «خلافت» شش میلیون نفری را در سراسر سوریه و عراق تشکیل داد. داعش با حملات گسترده ای که در سرتاسر کشورهای عربی و همچنان اروپا و دیگر نقاط جهان به سر انجام رساند، ظرفیت تعریف دشمن مشترک برای تمام جهانیان را به خود اختصاص داد.
از سال 2011 تا اکنون که بیش از یک دهه را در بر می گیرد، علی الرغم تلاشهای مداوم کشورهای منطقه و جهان برای سرکوب داعش، اما این گروه همچنان پر قدرت عمل می کنند و مرزبانان و سربازان تمام دولت ها را در حالت آماده باش قرار داده اند. از طرف دیگر، جنگ درونی کشورهای اسلامی با داعش پیوند خورده اند و خیال استراتژیست های پنتاگون را راحت کرده اند.
با این وجود اما، روسیه و چین که از رقیبان اصلی آمریکا محسوب می گردند، دم به تله ی آمریکا ندادند و با حراست و حفاظت از مرزهای شان جلوی هر نوع مداخله و نفوذ داعش و دیگر گروه های رادیکال را در کشورهای شان گرفتند. به همین دلیل آمریکا و غرب با شیطنت و شرارت در امور اوکراین، تلاش کردند که کمیدین معروف را که در کاخ بلند فساد نشسته بود، علیه روسیه بر انگیزد و این رقیب سرد ـ سخت و خشن را سرگرم پرده های از هنرهای نه چندان انسانیای زلنسکی نماید.
از آن طرف سفید پوستان اروپایی در کنار سرخ پوستان آمریکایی اقدام به دلربایی از خانم تسای اینگ ون، رئیس جمهور تایوان نمود، تا چین را مدتی با زنجیر تایوان ببندد. اما اژدهای سرخ تا اکنون مدبرانه قدم برداشته و در دامی که در تایوان پهن شده، گرفتار نگردیده است. اما اکنون به میزان کافی چین درگیر تنش تایوان قرار دارد و فرصت های عظیمی را در حال از دست دادن است.
- چرا داعش قتل عام غزه توسط رژیم صهیونیسم را محکوم نمی کند؟
باتوجه به آنچه در رابطه به گذشته و تاریخچه داعش و به ویژه در رابطه به زمینه ها و دلایل به وجود آمدن این گروه یاد آوری گردید، اینک به خوبی می دانیم که داعش ساخته و پرداخته ی استراتژیست های پنتاگون جهت مشغول ساختن تمام جهان و به ویژه کشورهای اسلامی بوده است.
با وجود تاریخچه داعش و علی الرغم اینکه داعش ساخته و پرداخته ای آمریکا و غرب است، اما این گروه در نقش دشمنان کل دولت ها و حتی آمریکا و غرب ظاهر شده و تهدیدات متعددی را علیه آنها به راه انداخته است. حتی در بسیاری از مواقع سربازان ارتش آمریکا و بعضی از کشورهای اروپای، گاها قربانی این پروژه نیز گردیده است. تمام جنگ ها و عملیات های آمریکا علیه داعش در سرتاسر دنیا به منظور حفظ فاصله و محو نشانه ها و رابطه ی آمریکا با داعش صورت گرفته است.
داعش؛ اهرم فشار غرب برای افغانستان
با این وجود به گفته ی قدیمی ها که «آدم دروغگو حافظه ندارد«، با آنکه آمریکا در طول بیش از یک دهه در رابطه به داعش محتاطانه عمل نموده است و هر نوع ارتباط شان را با داعش رد نموده، ولی عدم تقبیح قتل عام مسلمانان غزه توسط رژیم صهیونیستی، از سوی داعش، به وضوح نشان می دهد که داعش تحت حمایت چه کسانی و چه کشورهای در جهان اسلام و خاورمیانه فاجعه خلق کرده و می کنند.
واقعیت اینست که داعش در حال بازی بر اساس دستور پنتاگون است. اگر داعش و روایت این گروه از اسلام دارای اصالت می بود، رژیم صهیونیسم اولین هدف داعش را تشکیل می داد. در روایت داعش که جهاد علیه کفار در صدر برنامه ها و اهداف این گروه قرار دارند، رژیم صهیونیسم واجد الشرایط اولین هدف داعش بود. اما به دلیل اینکه اصالتی در کار نیست و داعش در حالی ایفای نقش پلانها و طرح های پنتاگون و استراتژیست های موساد است، حتی از تقبیح قتل عام مسلمانان غزه توسط رژیم صهیونیسم، غافل اند.
چرا داعش شیعیان را در افغانستان هدف قرار می دهد؟
روسیه و چین از رقیبان اصلی آمریکاست که در شرایط کنونی هرکدام گرفتار همسایه های ناباب خویش استند. در این میان، اما ایران به عنوان یکی از قدرت های منطقه و از رقیبان سر سخت آمریکا، تا اکنون در ساحل امن قدم زده است. تحریم های کمر شکن و محدودیت های متعدد بین المللی، در دژ نفوذ ناپذیر جمهوری اسلامی نتوانسته است که رخنه کند.
توسعه نفوذ ایران در منطقه و قرار گرفتن جمهوری اسلامی به عنوان وزنه ی تاثیر گذار در تحولات منطقه و صحنه ی بین الملل، دمار از روزگار پنتاگون و رژیم صهیونیسم در آورده است. از آگست 2021 که طالبان در افغانستان مسلط گردیده اند تا اکنون آمریکا به کمک مزدوران و متحدانش جهت راه اندازی جنگ مذهبی در افغانستان ناکام گردیده است.
عدم تاثیر تحریم ها و محدودیت های بین المللی بر جمهوری اسلامی ایران و همچنان ناکامی آمریکا در راه اندازی جنگ مذهبی در افغانستان، باعث گردید است که استراتژیست های آمریکایی از کمترین امکان جهت تخریب اوضاع استفاده نمایند و با کشتن شیعیان در افغانستان توسط داعش، نظم حاکم در این کشور را برهم بریزد.
باتوجه به تاریخچه داعش و این وضعیت، طالبان بایستی بیش از همیشه مراقبت های خویش را جهت تامین امنیت شیعیان افزایش دهند و نگذارند که داعش به دستور آمریکا و رژیم صهیونیسم نظم حاکم در افغانستان را بر هم بریزند و پلانها و برنامه های شوم و شرم آور آمریکا و غرب را در اینجا تطبیق و علمی نمایند.
حنیفه بارکزی