در این اواخر گشت زنی پهپادهای ناشناس در فضای افغانستان بیشتر شده و بارها این پهپادها، حریم هوایی کشور را نقض کرده اند. طالبان اما واکنش های تندی داشته اند و اینکه چه واکنشی داشته و این پهپادهای ناشناس متعلق به کدام کشور است، در ادامه مقاله دنبال کنید.
واکنش طالبان به پهپادهای ناشناس
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت سرپرست طالبان با بیان اینکه امریکا بارها حریم هوایی افغانستان را با پهپادها نقض کرده است، از امریکا خواست تا این موضوع را جدی بگیرد. مجاهد گفت: این پهپادها که با استفاده از حریم هوایی برخی کشورهای مجاور به افغانستان آمدهاند، بدون شک متعلق به امریکاست و همه باید متوجه مسئولیت خود در این زمینه شده و جلوی تخلف را بگیرند.
پیش از این نیز، در حالیکه حریم هوایی کشور نقض می شد، ملا محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع گفته بود: پهپادهای امریکایی از طریق پاکستان وارد کابل میشوند و امریکا از حریم هوایی پاکستان استفاده میکنند و ما از پاکستان میخواهیم تا از حریم هوایی خود علیه ما استفاده نکند.
پاکستان ناسپاس است
یکی از موضوعات مهمی که در مورد پاکستان باید مطرح کرد، در دهههای گذشته، بارها حکومت های افغانستان، دست صلح و دوستی به جانب اسلام آباد دراز کردند تا این کینه و کدورت از میان برداشته شود، ولی اسلام آباد این دست ها را رد کرد و منافع غرب را ارجحیت داد. در مسئله پهپادهای امریکایی نیز بارها اسناد و شواهدی منتشر شد که نشان میداد اسلام آباد پایگاه هایی را در اختیار امریکا قرار داده تا خوش خدمتی و چاپلوسی خود را ثابت کند. شیر افضل مروت، عضو ارشد حزب تحریک انصاف پاکستان در گفتگو با داون نیوز اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ما، پاکستان دو پایگاه نظامی در بلوچستان نزدیک مرزهای ایران و افغانستان به امریکا داده است.
به همین گونه رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی و از چهره های استخباراتی کشور گفته بود که امریکا با نفوذ خود بر نهادهای مالی بینالمللی، از جمله بانک جهانى و صندوق بینالمللی پول، مواضع خود را برای تضمین وام برای پاکستان تعدیل کرده و در مقابل نیز پاکستان با واگذاری پایگاه نظامی «شمسى» در بلوچستان به امریکا موافقت کرده است.
مزدوری پاکستان به امریکا، چیز عجیب یا تازه ای نیست، چرا که از بدو پیدایش این کشور، خیانت از آن موج میزد و تمایل شدیدی به خنجر زدن به همسایه داشت.
پهپادهای امریکا در پی چیست؟
امریکا که ذات شرور و خیانتکاری دارد، دو دهه در افغانستان حضور نظامی و سیاسی داشت و در این مدت به همه امورات افغانستان دخالت شدیدی داشت؛ از به سخره گرفتن انتخابات، تا تضعیف نهادهای امنیتی و دفاعی و ترویج و تقویت کشت مواد مخدر. واشنگتن نمی خواست امنیتی در این کشور برقرار شود، یا ثباتی حاکم باشد و یا هم افغان ها بتوانند روی پای خود بایستند. زمانیکه امریکا در جنگ افغانستان شکست خورد و مجبور به فرار شد، این بزرگترین شکست تاریخی این کشور محسوب میشد.
حال با طیاره های خود که ادعا می کند تروریستان را در افغانستان شناسایی می کند، در اصل می خواهد ثابت کند که هنوز نفوذی را در افغانستان دارد و طالبان باید تن به خواسته های کاخ سفید بدهند.
پهپادها دو پیام دارد
اول اینکه پاکستانِ ناسپاس مثل همیشه به مزدوری خود به امریکا ادامه داده و پایگاه هایی را در اختیار این گروه قرار داده است تا از آن طریق پهپادهای امریکایی حریم هوایی افغانستان را نقض کرده و ادعا کند که تروریستان را شناسایی می کند، در حالیکه مقر تررویستان در خاک پاکستان است، نه در افغانستان. پیام دوم هم جنایت دیگر از امریکا است که آشکارا به حریم هوایی افغانستان تجاوز می کند و این خلاف عرف و قوانین بین المللی است.
مهدی حسینی