فرود طیاره امریکایی در بگرام؛ شایعه یا واقعیت؟
اکانتهای مرتبط با ارتش و استخبارات پاکستان مدعی شدهاند یک فروند طیاره C-17 نیروی هوایی امریکا با کالساین MOOSE59، حامل معاون سازمان سیا بوده و بهصورت مخفیانه وارد پایگاه بگرام در افغانستان شده است. «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی حکومت سرپرست طالبان با رد این موضوع گفته است: چنین چیزی اصلاً امکانپذیر نیست.
در همین حال بر اساس اطلاعات ثبتشده در سامانههای ردیابی پرواز، این طیاره ابتدا از حوالی لورالایی پاکستان وارد فضای افغانستان شد، اما بدون هیچگونه توقف، مسیر خود را به سمت شمال ادامه داده و در نهایت بر فراز تاجیکستان و در مسیر میدانهوایی کولیاب ظاهر شده است.
فرود طیاره امریکایی در بگرام؛ بازار شایعهسازی پاکستان
در این یادداشت نمیخواهم به خبر فرود طیاره امریکایی در بگرام بپردازم، زیرا شایعهسازی این خبر، تلاش دیگریست از سوی استخبارات و ارتش پاکستان برای بدنام کردن و تضعیف جایگاه طالبان در نزد مردم افغانستان و جهان. زیرا اسلامآباد پس از اینکه نتوانست به اهداف خود در افغانستان دست پیدا کند و نفوذی روی طالبان برای حکومتداری مطابق با میل پاکستان داشته باشد، بازار شایعهسازی را بر علیه کابل داغ کرد.
مقصر اصلی ناامنی در پاکستان
از نخست وزیر شروع تا نماینده ویژه پاکستان در سازمان ملل، کابل را به حمایت از تروریسم متهم کردند و بارها تاکید نمودند که افغانستان تبدیل به پناهگاه تروریسم شده است و این یک تهدید جدی برای منطقه و جهان بهشمار میرود. ادعایی که نهتنها طالبان آنرا رد کرد، بلکه سیاسیون پاکستانی نیز بر باطل بودن آن مهر تایید گذاشتند. مولانا فضل الرحمن، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان به در پی ناامنیهای اخیر این کشور گفت: نباید ناامنیهای این کشور را به افغانستان نسبت داد.
پاکستانیها با هر ترفندی تلاش داشتند و دارند تا تغییر و تبدیلی در مورد آدرس واقعی تروریسم منطقهای انجام دهند و پناهگاه اصلی تروریسم که در پاکستان است را به افغانستان نسبت داده و بگویند که طالبان از تروریسم حمایت میکند و افغانستان تبدیل شده به پناهگاه امن تروریستان.
نکات یادشده بههیچ وجه حمایت از طالبان و یا سفیدنمایی از این گروه نیست، زیرا نگارنده نیز بارها و بارها در متون مختلف نسبت به برخی از سیاستهای طالبان ابراز نارضایتی کرده و خواستار تغییر و اصلاحات در آن شده است. مشکلات زیادی در درون جامعه افغانستان وجود دارد که خود شاهد آن بوده و از بحث اقتصادی گرفته تا بحث رسمیت مذهب جعفری و حکومت فراگیر از دغدغههای اصلی من بهعنوان یکی از شهروندان این جغرافیا بوده است.
پاکستان حذف شد
پاکستان با سیاست خصمانهای که داشته، در هر بازی که پیرامون افغانستان وجود داشته، باخته و حتا در رقابت با هند نیز شدیدا متحمل باخت شده و اکنون تقلا میکند و دست و پا میزند که نشان دهد طالبان بد است.
جدا از اینکه امریکا چه موجودی است و چه نگاه خصمانه و ددمنشانهای نسبت به منطقه، افغانستان و طالبان دارد، گیریم که این خبر واقعیت میداشت و معاون سازمان سیا امریکا به بگرام میرفت، آیا از نظر مقامات پاکستانی و مخصوصا سازمان استخبارات و ارتش این کشور، امریکاییها بد هستند؟ اگر بد هستند، پس چرا خود مقامات پاکستانی، پایگاه طیارههای بیسرنشین امریکا را از خاک خود حذف نمیکنند؟
نقشه امریکا و قربانی شدن پاکستان
وقتی امریکا در جنگ 20 ساله خود در افغانستان شکست خورد و مجبور شد این کشور را ترک کند، پاکستان را بهترین جایگزین برای اجرای نقشههای شوم خود یافت، چرا که هم از قدیم با این کشور رفیق بود و هم با توجه به همسایگی آن با افغانستان و وجود لانههای امن تروریسم در آن خاک، میتوانست منطقه را بهناامنی بکشاند.
احتمالا جرقه نخست برای اجرای نقشه امریکا، ناامن کردن افغانستان بود، ولی طالبان جلو آنرا گرفتند و در نهایت امریکاییها رفیق شفیق خود (پاکستان) را قربانی کرده و با توجه به ناامنیهای اخیر در این کشور، احتمال سقوط نظام پاکستان وجود دارد. بناءً اگر پاکستان نسبت به سیاستهای خود در قبال افغانستان و کشورهای منطقه اصلاحات نیاورد، لانههای تروریسم را جمع نکند و نسبت به قربانی شدن خود توسط امریکا هوشیار نشود، سرنوشت بدی در انتظارش خواهد بود.

احمدی