امنیت شیعیان در افغانستان
چند روزی از بهقدرت رسیدن دوباره طالبان بر افغانستان گذشته بود که اعضای رهبری این گروه از تامین شدن امنیت در کشور سخن گفتند و چیزی نگذشت که حملات گروه تروریستی داعش شدت گرفت و هزاران تن در سراسر کشور به خاک و خون نشستند. با این حال به یاد دارم که یکی از معاونین رئیسالوزرای طالبان در جشن یکسالگی پیروزی شان، صراحتا اعلام کرد که تامین امنیت در کشور بزرگترین دستاورد امارت اسلامی طالبان است و از این بابت افتخار میکند.
طالبان و توهم امنیت در افغانستان
در کنار شعارهای پوپولیستی و دور از واقعیتی که مقامات طالبان در مورد امنیت میدادند، باری امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان طی نشستی در وزارت امور خارجه گفته بود که امنیت در افغانستان به صورت بیسابقه تأمین شده و شهروندان میتوانند بدون هیچ ترسی از یک ولایت به ولایت دیگر سفر کنند و از مناطق دور دست کشور بازدید کنند.
این گفته در حالی مطرح شد که در کوچه پس کوچههای کابل هر روز قتل و کشتار جریان داشت و در کنار آن گروه تروریستی داعش همچنان با کشتار مردم بیگناه جولان میداد. روز گذشته در ادامه قتلهای بدون وقفه علما و شهروندان کشور، دو تن از علمای شیعه در جبرئیل ولایت هرات توسط تفنگداران ناشناس تیرباران شدند و عاملان هم بدون هیچ نگرانی پا به فرار گذاشتند.
حالا باید از مقامات طالبان و جناب متقی پرسیده شود که این امنیتی که شما از آن یاد میکنید، در کجا تامین شده که مردم افغانستان دیده نمیتوانند؟ شعار دادن و شعارگرایی سهل است، ولی در عمل ببینید شما با مردم افغانستان چه کردهاید؟
چه تفاوتی بین حکومت شما و حکومت اشرف غنی وجود دارد، در حالیکه هم آن وقت و هم حالا مردم بیگناه بهخاک و خون کشیده میشود، ولی شما در خواب هستید و فقط شعارهای میانخالی و دور از واقعیت سر میدهید.
امنیت شیعیان: جفای طالبان به وفای شیعیان
زمانیکه طالبان یکبار دیگر حاکم بر افغانستان شدند، شیعیان برای امنیت و ثبات در کشور، تعامل را بهترین گزینه خواندند و در عمل هم پیاده کردند. به این معنا که شیعیان افغانستان از حکومت طالبان حمایت کردند و تاکید نمودند که چهل و چند سال جنگ و درگیری فقط فرصتها را از بین برد و حالا زمان آن است که همه دست به دست هم داده و کشور را بسازند.
بزرگان شیعه بارها با مقامات مختلف طالبان دیدار و گفتوگو داشتند و ضمن تاکید بر تامین امنیت در کشور، بر حفظ حقوق و تامین امنیت شیعیان تاکید کردند، ولی متاسفانه این بیخیالی طالبان در حقیقت جفاییست به وفای شیعیان و اگر غیر از این است، چرا امنیت شیعیان تامین نمیشود؟
- امنیت، نجات است
بارها این نکته را یادآوری کردهام که طالبان بخشی از جامعه افغانستان هستند که در نتیجه دسیسه آشکار آمریکا در کنفرانس بن، عامدانه کنار گذاشته شدند و حالا که همین گروه قدرت را در دست دارند، به تنهایی نمیتوانند بالای دیگر مردم حکومت کنند.
به این معنا که تعامل وهمدیگرپذیری برای نجات افغانستان یک اصل است و این اصل را باید طالبان درنظر داشته باشند. امنیت در کشور گمشده و این فقط با قاطعیت و همدیگرپذیری بدست میآید.
پس لازم است که گروه حاکم نسبت به تامین امنیت شیعیان و کل کشور بیدار باشند و تهدیدات را نابود نمایند، در غیر آن آینده خوبی در انتظار کشور و حکومت حاکم نخواهد بود. آنهم در شرایطی که امریکا تلاش دارد شکستاش را با سنگاندازی در مسائل داخلی افغانستان جبران کند.
امنیت، حیات و راه نجات افغانستان از مشکلات فعلی است و نباید نسبت به آن ابزاری برخورد شود.
سید الیاس احمدی