پل آتوود مورخ امریکایی میگوید: “جنگ شیوه زندگی امریکاییهاست”. امریکایی ها با جنگ بدنبال تثبیت هژمونی جهانی خود هستند. اما برای روشن شدن نقش شهید حاج قاسم سلیمانی در پایان دادن به هژمونی امریکا و شکست توطئه های غرب در منطقه، ابتدا باید مسئله اهداف امریکا در غرب آسیا را بررسی کنیم.
اهداف شوم امریکا در غرب آسیا
پس از حملات 11 سپتمبر، امریکا به بهانه مبارزه با تروریزم، اشغال نظامی غرب آسیا را آغاز کرد. در آن زمان مقامات و استراتژیست های امریکایی مانند زبیگنیو برژینسکی از طرح ها و توطئه های مختلفی مانند «خاورمیانه بزرگ» یا «خاورمیانه جدید» رونمایی کردند.
امريكا در صدد اجراي پروژه هایی بود تا نظام اقتصادي و سیاسی مورد نظر خود را به کشورهای منطقه تحمیل کند و الگوی ليبرال دموكراسی را به كشورهای منطقه بسط دهد. اما امروزه حتی خود امریکایی ها نیز اذعان دارند که سیاست های امریکا “اخلالگر نظم و صلح جهانی” است، نه تقویت کنندۀ آن!
پروژه های توطئه آمیز امریکا با وجود هزینه های هنگفت مانند سایر پروژه های دولت امریکا شکست خورد. جنگ امریکا در افغانستان نمونه بارز این شکست ها است. بیست سال پس از آغاز آن جنگ ها، وضعیت سیاسی کنونی عراق و افغانستان گواه این واقعیت است. جنگ ها، جدای از هزینه تریلیون ها دالری برای اقتصاد امریکا، منجر به تلفات بسیاری در کشورهای منطقه شد.
بر اساس گزارش دانشگاه براون، بیش از900 هزار نفر در جنگ های ایالات متحده پس از سال 2001 کشته شده اند که بیش از 70 هزار غیرنظامی در افغانستان و نزدیک به 300 هزار غیرنظامی در عراق در این جنگ ها کشته شده اند.
حمایت غرب از گروه های تروریستی و مانعی چون حاج قاسم سلیمانی
حمایت غرب از گروه های تروریستی و تکفیری در منطقه، به خوبی نشان دهندۀ اهداف این توطئه است. گروههایی مانند داعش که دانلد ترامپ، رئیسجمهور پیشین امریکا اعتراف کرد توسط دولت امریکا ایجاد شده است، تلاش کردند منطقه را بیثبات کنند تا امریکا بتواند استراتژی شوم خود را در غرب آسیا را دنبال کند.
وقاحت امریکا تا بدانجا پیش رفت که ارتش امریکا صراحتا به کشتن 10 فرد ملکی افغانستانی شامل هفت کودک در حمله پهپادی در سال 2021 اعتراف کرد؛ حملهای که قبلاً ادعا کرده بود تروریستهای عامل بمبگذاریهای انتحاری فرودگاه کابل را هدف قرار داده است.
ترامپ چندین بار اذعان داشته مقامات کشورش در ایجاد گروه تروریستی داعش دست داشتند، و حتی اخیرا گفت که مسئولیت جنگ اوکراین متوجه کشور او یعنی ایالات متحده امریکا است.
اعترافات ترامپ مهر تاییدی بر نظریات کارشناسان سیاسی در مورد توطئه غربی ها در منطقه است. اما آنچه که دولت های غربی هرگز در محاسبات خود لحاظ نکرده بودند، “شهید حاج قاسم سلیمانی“ بود؛ شخصیتی که نقشه ها و توطئه های آنها را به هم زد و به حضور مخرب آنها در منطقه پایان داد.
مبارزه حاج قاسم سلیمانی با توطئه های استکبار جهانی
جنگ لبنان اولین رویارویی جدی شهید سلیمانی با جبهه استکبار بود. وی نقش بسیار مهمی در شکست رژیم صهیونیستی و حامیان آن در جنگ 33 روزه داشت و بدین ترتیب توطئه ها را به بن بست رساند.
صفا الدین تبرائیان مترجم کتاب ناگفته های جنگ 33 روزه درباره نقش شهید سلیمانی در پیروزی حزب الله در جنگ 33 روزه می گوید: “از خود سید حسن نصرالله شنیدم که نقش حاج قاسم در پیروزی ما در جنگ 33 روزه حتی بیشتر از نقش عماد مغنیه بود!”
همچنین، رهبری محور مقاومت در برابر گروه تروریستی داعش، اصلی ترین اقدام شهید حاج قاسم سلیمانی در برابر توطئه های جبهه استکبار بود. شهید سلیمانی و یارانش این نیروی شیطانی را ریشه کن کردند و امنیت و آرامش را به ملت های منطقه بازگرداندند.
نقش محوری حاج قاسم در سرکوبی داعش
نقش شهید سلیمانی در نابودی داعش به قدری مهم و محوری بود که حتی رسانه های امریکایی مانند نیوزویک، بیزنس اینسایدر، و غیره بارها به آن اذعان کردند. همچنین هر زمان که برخی از مقامات آمریکایی سعی کردند اعتبار حذف داعش را به خود اختصاص دهند، با واکنش قاطع کارشناسان و اساتید بینالمللی در این زمینه با اشاره به تلاشهای شهید سلیمانی مواجه شدند.
به عنوان مثال، پروفسور آرشین ادیب مقدم از دانشگاه لندن در واکنش به تلاش های ترامپ برای اعتبار بخشیدن به خود برای نابودی داعش گفت که ایران بود که ضربه های قاطع را به داعش وارد کرد و قاسم سلیمانی مغز متفکر آن بود.
در غرب آسیای امروزی، افول ایالات متحده محسوس است و بر اساس واقعیت موجود آشکارا در مورد آن صحبت می شود. این تحول و رشد در کشورهای منطقه و نگاه مردم، نتیجه مبارزات جبهه مقاومت با استعمار و استکبار جهانی است و بیتردید شهید حاج قاسم سلیمانی از برجستهترین چهرههای نهضت مقاومت بوده و خواهد ماند.
باید با عقل سلیم به فعالیت های ضد استکباری شخصیت هایی چون حاج قاسم سلیمانی اندیشید و بعد از آن است که می توان فهمید که چرا شخصیت حاج قاسم سلیمانی در جهان اسلام محبوب است.
گروه روابط بین الملل تحلیل روز