اخیراً روزنامه واشنگتنپست در گزارشی بهنقل از اسناد فاش شده وزارت دفاع امریکا نوشته است که افغانستان به لانه تروریسم تبدیل شده و داعش تلاش دارد تا حملاتی را از خاک این کشور در سراسر اروپا و آسیا برنامهریزی کند و توطئههایی را علیه امریکا انجام دهد.
این گپ واشنگتنپست درست زمانی گفته شده که داعش در افغانستان حضور دارد و در طول نزدیک به دو سال حاکمیت طالبان، حملات وحشیانهای را علیه افغانستان و منافع کشورهای منطقه انجام داده است.
واکنشها به گزارش واشنگتن پست چیست؟
پس از انتشار گزارش واشنگتنپست، ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست طالبان این ادعا را جعلی و مغرضانه خواند و گفت: نشر این گزارش نشانگر آنست که برخی حلقات امریکایی هنوز هم از دشمنی با افغانستان دستبردار نشدهاند.
مجاهد همچنان گفته است که امارت اسلامی طالبان بر تمام کشور کنترل کامل دارد و به هیچ کسی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود. داعش سرکوب شده و در حال نابودی است.
عبدالطیف پدرام از چهرههای سیاسی نیز درباره گزارش واشنگتنپست نظر جالبی دارد و میگوید: بعد از دو دهه حضور اشغالگرانه در افغانستان، این پیام شان بود! پس شما امریکاییها در افغانستان چه غلطی میکردید؟
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان نیز در مورد این گزارش واکنشی داشته و گفته است که این گزارش مبالغه و ناموجه است و تاکنون هیچ اتفاقی رخ نداده است.
ارتباط داعش با امریکا
یکی از مولفههای پیدایش داعش و حامی داعش در بحثها و گفتمانهای ملی و بینالمللی این بوده که امریکا داعش را به وجود آورد و از آن حمایت نمود تا از آن برای تحقق اهداف خود کار گیرد. این بحث اما شدت گرفت و حتا باری دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین امریکا نیز در یکی از کمپاینهای انتخاباتی خود اوباما و هیلاری کلینتون را حامی و پدر داعش خطاب کرد.
جدیداً هم رابرت اف کندی از حزب دموکرات نیز همزمان با اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ امریکا بر نقش این کشور در ایجاد داعش اذعان کرد و گفت که ما داعش را بهوجود آوردیم.
اظهارات راند پاول، سناتور جمهوریخواه امریکا را که بهیاد دارید که گفته بود: داعش در سوریه متحد ما بود. ما برای عقب راندن نیروهای وفادار به دولت دمشق، به شبهنظامیان سلاح دادیم و مکانی امن برای این افراد در سوریه درست کردیم.
همه اینها و صدها نظریات دیگر مستقیماً میگویند که داعش توسط امریکا و به حمایت امریکا ایجاد شده است تا از طریق رعب و وحشت و خونریزی، منافع واشنگتن را تامین نماید.
هدف ادعای واشنگتنپست که افغانستان بهلانه تروریسم تبدیل شده!
دونالد ترامپ اظهارات جالبی در خصوص حمایت کشورش از داعش دارد و باری گفته بود: شما هیچ وقت گزارش و روایت خوبی را شاهد نیستید، حتی وقتی که ما البغدادی را گرفتیم و واشنگتنپست گزارشی منتشر کرد و نوشت که او مانند یک روحانی مذهبی فوقالعاده بود. این حرف از کجا درآمده است؟ ببنید اگر اوباما این کار (کشتن البغدادی) را انجام داده بود، خوب ببینید این فرد (اوباما) خلافت داعش را ساخت.
این اظهارات در کنار اینکه پهلوهایی از حمایت امریکا از داعش را آشکار میسازد، بیان میکند که روزنامه واشنگتنپست یک ابزار جنگ اطلاعاتی در دست مقامات کاخ سفید است که تلاش دارد اهداف شومی را دنبال کند.
هرچند بهعنوان یک افغان معتقد هستم که از بوش پدر گرفته تا جوبایدن همه مسئول ناامنی و بدبختی افغانستان و افغانها هستند و حضور اشغالگرانه همین کشور بود که افغانستان در طول ۲۰ سال روز خوش را ندید، حالا واشنگتنپست تلاش دارد با انتشار چنین گزارشهایی که قطعاً در عقب آن دست و نظریات مقامات درجه یک کاخ سفید وجود دارد، تروریسم را در افغانستان بزرگنمایی کرده و بهطور غیر مستقیم حمایت روحی کند.
کاخسفید میخواهد شرایط افغانستان را دگرگون و بحرانی نشان دهد تا زمینه مداخلات خود را فراهم ساخته و از طالبان در زمینههای مختلف باجگیری کند و همانند سالهای گذشته منافع منطقهای خود را بر علیه رقبا از طریق افغانستان بهپیش ببرد.
طالبان و مسئولیت مهم تاریخی
این یک واقعیت غیر قابل انکار است که دوره حاکمیت قبلی طالبان یک دوره سیاه محسوب میشود، ولی مردم افغانستان اینبار نیز در حقیقت فرصتی را در اختیار این گروه قرار داده تا مسئولیت خود را ادا کنند.
مبارزه با داعش یکی از این مسئولیتها است و هرچند عملیاتهای مهمی در این راستا از سوی طالبان راهاندازی و شماری از چهرههای این گروه تروریستی هلاک شدهاند، ولی بسنده نیست. در عرصههای مختلف نیاز است اقدام شود و نه تنها در بُعد نظامی که در بخش تبلیغی و رسانهای نیز باید طالبان خیلی فعال عمل کنند. میدانند که داعش یک پروژه است که از سوی غرب و در راس امریکا راهاندازی شده و همین امریکا در اصل اکت و ادای بچه فلمی را دارد که اول و آخر آن با دروغ و تزویر گره خورده و نقش اول آنرا هم مقامات کاخ سفید بر عهده دارند.
چالشهای زیادی در افغانستان وجود دارد و این برمی گردد به طالبان که در کنار تشکیل حکومت فراگیر، عملیاتهای جدی علیه مخفیگاههای داعش راهاندازی نموده و نیز از طریق ابزارهای مختلف رسانهای و تبلیغی و منبرهای مساجد چهره اصلی این گروه را به نمایش بگذارند، چون هستند عدهای که اصلیت این پروژه را نمیدانند.
الیاس احمدی، تحلیلگر سیاسی