جستجو
Close this search box.

مکثی بر حضور نیروهای بریتانیایی در افغانستان

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Print

بریتانیا از جمله کشورهای عضو پیمان ناتو بود که به رهبری امریکا از سال 2001 در افغانستان حضور پیدا کرد و سربازانش بیشتر در ولایت هلمند مستقر بود. بر اساس آمار وزارت دفاع بریتانیا، در مجموع از سال 2001 تا 2014 میلادی 14250 سرباز بریتانیایی در افغانستان حضور داشت. سربازانی که عامل جنایات بریتانیایی بودند.

  • جنایات بریتانیایی و خون بی‌بهای افغان‌ها

حضور بریتانیا اما خالی از جنایت جنگی  و نقض حقوق بشری نبود و به تازگی شاهزاده هری، عضو خاندان شاهی بریتانیا گفته است که  25 افغان ملکی را در جریان ماموریتش در افغانستان کشته است. وی در کتابش صراحتا گفته که در هنگام کشتن این افراد، نه به آنها به عنوان مردم، بلکه به عنوان مهره‌های شطرنج فکر می‌کرده است.

جنایات بریتانیایی
پرنس هری، عامل جنایات بریتانیایی

پیش از این نیز گزارش‌های از جنایات جنگی سربازان بریتانیایی در افغانستان منتشر شده بود و در تحقیقی که بی بی سی انجام داده، نشان می‌داد که نیروهای ویژه اردوی انگلیس تنها در یک دوره شش ماهه در افغانستان، ده‌ها غیر نظامی افغان را کشته اند. این تحقیق نشان می‌داد که نیروهای بریتانیایی 54 غیرنظامی افغان را کشته اند. پیش از این نیز بی بی سی خبرداده بود که بیش از 60 کودک در نتیجه عملیات‌های نیروهای بریتانیایی از سال 2006 تا 2014 جان‌های خود را از دست داده اند.

این اما پایان ماجرا نبود و در گزارش‌های متعددی که از سوی رسانه‌های معتبر منتشر شد، نشان می‌داد که سربازان بریتانیایی افرادی را که می‌کشتند، به دست شان سلاح داده و به خانواده شان پول می‌دادند و تهدیدشان می‌کردند تا این موضوع رسانه‌ای نشود. این اقدامات تنها گوشه ای از سبک جنایات بریتانیایی در افغانستان است.

  • غرب؛ قاتلی بود قهار

در واقعیت سناریوی که از سوی غربی‌ها برای افغانستان چیده شده بود، کلیات آن بر اساس منافع خود شان بود و جغرافیایی بنام افغانستان فقط ابزاری بود که با استفاده از آن بتوانند منطقه را تحت کنترل داشته و بهره اقتصادی و سیاسی ببرند.

به یاد دارید پس از حملات یازدهم سپتمبر که برج‌های دوگانه نیویارک امریکا هدف حملات القاعده قرار گرفت، واشنگتن با داعیه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد و گروه طالبان را که می‌گفتند رابطه نزدیکی با القاعده دارد را از افغانستان بیرون کردند، ولی دقیقا اگر بررسی کوتاهی صورت بگیرد، پس از 20 سال که امریکایی‌ها در طولانی ترین جنگ خود در افغانستان شکست استراتژیک خوردند و خارج شدند، بحث مبارزه با تروریسم به کجا رسیده بود/ است.

جنایات بریتانیایی
جنایات بریتانیایی ها و غربی ها در افغانستان عامل کشتار افراد ملکی
  • جنایات بریتانیایی با وعده مبارزه با تروریسم

آمارهایی که رسانه‌ها و نهادهای بی المللی به دست می‌دهند، در طول حضور 20 ساله غربی‌ها در افغانستان بیش از 20 گروه تروریستی در افغانستان فعال شدند و مهم‌ترین آن داعش بود که پس از شکست در سوریه و عراق، جغرافیایی را در خاک افغانستان برای خود دست و پا کردند و حملاتی را علیه افغان‌ها و همچنین کشورهای همسایه انجام دادند که حول و حواشی زیادی داشت و به خوبی نشان می‌داد که پشت رذالت داعشی، دست‌های از غرب دخیل است که می‌خواهند در حالتی که در جنگ افغانستان و اوکراین شکست خورده اند، داعش را به قضایا ورود داده و یکبار دیگر فضا را به نفع خود تغییر دهند.

بریتانیا هم جز همین کشورها است که 20 سال در این خاک عملیات‌های را به ظاهر علیه تروریسم و در باطن علیه منافع ملی افغانستان و مردم انجام دادند که در کنار کشتار افغان‌های بیگناه، زیرساخت‌ها و دستاوردها را نیز لگدمال کرد.

جنایات بریتانیایی
بریتانیا با داعیه حقوق بشر و مبارزه با تروریسم به امریکا ملحق شد، اما در واقع از ناقضین اصلی حقوق بشر بود

اعترافات شاهزاده هری نشانگر این است که مردم افغانستان برای کشورهای بریتانیا و امثالهم حیثیت مهره‌های شطرنج را داشته و باید جایزه جنایتکارترین‌ها را به این کشورها داد.

 

الیاس احمدی، تحلیلگر مسائل افغانستان

لینک کوتاه:​ https://tahlilroz.com/?p=1599

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات