ناامنی، از جمهوریت تا امارت
بیش از چهل سال میشود که افغانستان روز خوشی را ندیده و همواره مشکل ناامنی در این کشور وجود داشته است. گاه تجاوز بیگانگان، گاه تروریسم و تروریستان و گاه هم افکار فاشیستی در دستگاه دپلماسی. در زمان جمهوریت امریکا بدون شک یکی از عوامل عمده ناامنی در افغانستان بود که میخواست از طریق تولید تروریسم و پرورش تروریستانی چون داعش، منافع خود را در منطقه تامین کند.
با رفتن امریکایی ها و نیروهای ناتو از کشور، طالبان قدرت را در دست گرفتند و انتظار مردم این بود که امنیت تامین شده و صلح بعد از سالهای سال در کشور برقرار شود. طالبان هم همان ابتدا شعارهای خوبی در مورد تامین امنیت و صلح سر میدادند و خون را ناجی مردم و صلح میخواندند، ولی گویی همه این شعارها هوایی و انتظارات مردم، سرابی بیش نبوده است.
با حاکم شدن طالبان، ناامنی همچنان ادامه پیدا کرد، گروه تروریستی داعش سطح عملیات های خود را گسترش داد و حملات خونینی را در جای جای این سرزمین انجام داد که در نتیجه آن هزاران نفر شهید و زخمی شدند. طالبان اما برای مهار این ناامنی، عملیات هایی را علیه گروه داعش راه اندازی کرد که موثر بود و نتیجه بخش، ولی در نتیجه این عملیات ها، ریشه داعش از افغانستان خشک نشد و پس از چند ماه، دوباره حملات این گروه آغاز گردید.
شیعیان قربانی ناامنی و حملات هدفمند
شیعیان افغانستان از اولین کسانی بودند که صلح را ارجحیت دادند و با طالبان تعامل کردند. انتظار شان این بود که این گروه بتواند امنیت در کشور را تامین کند و برعکس حکومت غنی، شیعیان بتواند در کنار سایر مردم افغانستان زندگی مسالمت آمیز و زیر سایه صلح داشته باشند، زیرا در 20 سال جمهوریت، پیروان مذهب جعفری قربانی زیادی داده بودند.
با این همه ترورها و حملات هدفمندی علیه شیعیان انجام میشود که نگران کننده است. چند روز قبل دو عالم دینی شیعه در جبرئیل هرات ترور شدند و روز جمعه در همین منطقه 6 تن بهشمول دو عالم دینی، زمانیکه از یک مراسم ترحیم برمی گشتند، توسط افراد ناشناس با شلیک گلوله جان باختند.
این نشان میدهد که طالبان برعکس گفته های شان، نتوانسته اند امنیت در کشور را تامین کنند و نگرانی مردم را رفع نمایند و آنچنانی که در سخنرانی های خود جولان می دهند، نیستند.
طالبان از خواب خرگوشی بیدار شوند
این روزها یکبار دیگر کشتار شیعیان افغانستان آغاز شده و گروه های ناشناس که قطعا دست داعش در آن دخیل است، در تلاش شناسایی علما و نخبگان شیعه و هدف قرار دادن آنها هستند. این عمق فاجعه را نشان میدهد و طالبان باید از خواب خرگوشی بیدار شوند و علیه گروه داعش عملیات هایی را راه اندازی کنند.
این بی تفاوتی و وعده دادن های هوایی راه به جایی نمیبرد، فقط فرصت ها را میسوزاند. این فرصت سوزی و ترورهای آزادانه علما و شیعیان توسط افراطیون و تروریستان داعشی آینده ناروشنی را برای کشور نمایش میدهد که عواقب خطرناکی را خواهد داشت.
معاون والی هرات با اشتراک در مراسم فاتحه دو تن از علمای دینی که چند روز قبل در شهرک المهدی جبرئیل به شهادت رسیدند، ضمن وعده دستگیری عاملان این رویداد گفت که دشمنان که دست به چنین اقداماتی میزنند، مخالف دین، فرهنگ و وحدت مردم افغانستان هستند و مردم یقین داشته باشند که امارت اسلامی و نیروهای امنیتی یک ثانیه غافل نیستند و همیشه در راستای تامین امنیت به بهترین وجه تلاش میکنند.
حال اگر به حرف خود تان باور دارید، پس هرچه زودتر عوامل این جنایات را شناسایی و مجازات کنید تا مردم ببینند که یک حکومت دلسوز و اسلامی در کشور برقرار است و امنیت شان در خطر نیست. وعده هایی هوایی راه به جایی نمیبرد.
مصطفی رضایی